Електропіч як вибирати, ціна на деякі моделі, випічка в домашніх умовах

Електропіч: випічка в домашніх умовах

Домашня електропіч – зручне і функціональне пристрій. Набір характеристик дозволяє випікати хлібобулочні вироби, запікати овочі і м'ясо, смажити на грилі курку, тобто готувати багато всіляких смачних страв. Купувати піч слід дуже уважно, так як необхідно розібратися з усіма характеристиками моделі, що сподобалася.

Як вибирати?

У магазинах асортимент електропечей вражає, тому іноді складно зробити вибір на користь будь-якої моделі. Щоб після покупки не прийшло розчарування, необхідно заздалегідь визначитися з набором характеристик і функцій. Серед них:

обсяг електропечі

Ця характеристика дуже важлива. Від неї залежить потужність, що надаються функції, а також ціна. Невеликі електричні печі (5-12 літрів) дозволяють приготувати бутерброди, пиріжки або булочки, підрум'янити хлібці на тости, спекти невелику піцу. Вона прийде до речі тим, хто не любить довгий час перебувати на кухні, наприклад, молодятам, студентам. Печі невеликого обсягу включають тільки найнеобхідніші функції.

Найбільш популярними є більш об'ємні чудо-печі досягають 28 літрів. Вони підходять для приготування тортів, кексів, пирогів і хліба. Їх функціональні можливості ширші, а потужність вище. Такого приладу вистачить для задоволення харчових потреб великої родини. Більше 40 літрів в обсязі у великих електропечей. Вони можуть замінити духовку, але недоліком їх є розмір, Адже потрібно знайти місце, щоб поставити такий агрегат.

Потужність і гранична температура

Потужність потрібна щоб нагріти обсяг до встановленої температури. Тому потужність залежить від обсягу електропечі і режимів її роботи. Вона може коливатися від 600 Вт до 2,2 кВт. Є електропечі з більш високим показником потужності, але вони вже промислового зразка і не можуть використовуватися в домашніх умовах.

Від рівня потужності залежить швидкість нагріву електропечі до обраної температури і максимальне значення температури. Режим нагріву вибирається залежно від страви:

  • Бісквіти і повітряні пиріжки печуться при температурі до 180 градусів.
  • Запіканки з овочів – при 200.
  • Пироги і хліб готуються при 220 градусах.
  • Щоб запекти м'ясо або підсмажити курку на грилі вибирають режим в 250 градусів.

На показник потужності впливає кількість нагрівальних елементів. Якщо модель оснащена двома ТЕНами, які розташовуються в духовці зверху і знизу, у неї вище потужність, що дозволяє вибрати потрібний режим нагрівання.

Важливо! Ціна на модель залежить від обсягу, потужності і функціональності. З метою економії коштів слід мати уявлення про потреби сім'ї.

Режими роботи

У багатофункціональних настільних електричних печей є терморегулятори, які дозволяють вибрати потрібну температуру і режим роботи ТЕНів. Якщо включити відразу два нагрівальних елемента, в електропечі виникне рівномірна температура. Такий режим використовують для запікання хліба і пирогів, овочів і м'яса, він дозволяє отримати якісне блюдо, оскільки забезпечує рівномірний приготування.

При виборі тільки нижнього режиму нагріву, в електропечі створюється м'який режим, який дає можливість випікати кондитерські вироби в глазурі. Також при роботі нижнього Тена вдається добре підсмажити ніжні крильця і ​​ніжки курки, не турбуючись, що вони підгорять.

Робота тільки верхнього Тена дозволяє отримати рум'яну хрустку скоринку і підходить для приготування піци, жульєну, запіканок під сирної крихтою, а також гарячих бутербродів. Цей режим верх страви робить підсмажений при соковитому споді.

Крім того, настільні електричні печі можуть відрізнятися і додатковим функціоналом:

  • Режим конвекція включає вентилятор, що перемішують повітря в духовці. Це потрібно, щоб температура була стабільною в усіх куточках печі.Режим використовується для приготування здоби і хліба, а також кондитерські вироби і дрібну випічку. Конвекція сприяє якнайшвидшому їх приготування і пишності, а також робить страви рум'яними. В цьому режимі скорочується час приготування на 30%.
  • Гриль потрібно для приготування курчати або баварських сосисок. Поворотний гриль рівномірно підрум'янює м'ясо або птицю, зберігаючи їх соковитість.
  • Розморожування. Цей режим потрібен для відтавання продуктів, з успіхом замінить мікрохвильову піч.
  • Підігрів. Дозволяє розігріти страву до комфортної температури, як правило, до 70 градусів.
  • Підсвічування. Режим може включатися окремою кнопкою або прочинення дверцята. Підсвічування зручна для випічки, приготовленої з дріжджового тіста або бісквіта, оскільки при потоці холодного повітря вона може осісти.

Важливо! Залежно від оснащення додатковими функціями ціна на електропіч може коливатися істотно. Тому, якщо вони вам не потрібні, не купуйте таку модель.

Таймер і тип управління

Сьогодні майже всі пристрої для приготування їжі оснащені такою функцією. Таймер дозволяє встановити час приготування страви і піти займатися своїми справами, не турбуючись, що випічка пригорить.

За типом управління настільні електричні печі підрозділяються на механічні та електронні. Перші оснащені кількома ручками, які потрібно повертати, останні – сенсорною панеллю. Управління механічне дозволяє користуватися навіть літнім людям, через свою простоту і легкість ремонту. Електронні панелі вважаються більш інформативними і дозволяють підібрати програму готування більш точно. Вибір на користь тієї або іншої системи здійснюють в залежності від розставлених пріоритетів.

Внутрішнє покриття електропечі і комплектація

Сучасні моделі забезпечені антипригарним покриттям, яке дозволяє легко відмити сліди масла, жиру і соусів. Покриття якісне, тому проявляє відмінні характеристики по стійкості до наступних дій:

  • Агресивним очисних засобів на основі кислот і лугів.
  • Подряпин.
  • Перегріву.

Цей набір стійких якостей відзначається в паспорті як Durastone. Тому, якщо в інструкції до чудо-печі ви бачите цю характеристику, сміливо вибирайте дану модель.

Електропіч комплектується різними корисними дрібницями:

  • Різноманітними формами і листами для запікання і випічки.
  • Стравою для піци.
  • Гратами для зажаріванія м'яса.
  • Вертелом, якщо модель з поворотним грилем.
  • Знімним піддоном, що полегшує догляд за духовкою. Бризки масла або соусу капають на піддон замість дна грубки.

Вибираючи настільну диво піч, подивіться, чи зручно встановлювати листи, решітки та інші знімні деталі. Ціна на модель часто складається з дрібниць комплектації.

Дизайн і виробник

Форма електричної печі і її дизайн цілком лежить в площині смаку, а ось до вибору виробника потрібно підійти дуже відповідально. Не варто гнатися за розкрученими брендами, однак купувати електропіч невідомої фірми – ризикований крок. Необхідно переконатися в тому, що сервісні центри та гарантії на товар у продавця є, щоб ремонт або заміна приладу не сильно вдарили по кишені.

Ціна на електричні печі

вартість пристрою в інтернет-магазині "Озон" коливається в межах від 1680 до 16990 рублів.

  • Міні-піч компанії Galaxy GL 2619 обійдеться за ціною 1680
  • Електропіч Polaris PTO 0620L коштує 5000 рублів.
  • Міні-піч GFgril GFO-23 Convection Plus можна купити по 4990 рублів.
  • Міні-піч Voulinex OX464810 варто 10100 рублів.
  • Міні-піч Rommelsbacher BG 950 Speedy можна придбати за 6000 рублів.
  • Міні-піч Yravoka KYS-C30 надається зі знижкою в 880 рублів, тому обійдеться в 3500.
  • Міні-піч Rommelsbacher BG 1055 / E можна купити за 11500 рублів
  • Міні-піч Rommelsbacher BG 1600 чекає свого покупця, її можна придбати за 16990 рублів.

Це цікаво! Вибір міні-духовки електричної настільної

Таким чином, електропіч – відмінний варіант для тих, хто любить поласувати рум'яної, пишною випічкою, а також соковитими з хрусткою скоринкою стравами з м'яса, риби і овочів. Все що в ній готується, набуває неповторний смак і аромат.