Грамотний вибір електричної м’ясорубки

Грамотний вибір електричної м'ясорубки

Любіть подавати домашні пельмені з наваристим золотистим бульйоном і балувати своїх улюблених підсмажений котлетками власного приготування? Досить мучитися і потіти, намагаючись побороти впертість радянської м'ясорубки – ох, не жіноча це справа! Доручіть переробку м'яса, сала і цибулі електричної м'ясорубці: вона самостійно приготує м'ясний фарш за лічені хвилини, а вам навіть пальчиків забруднити не доведеться!

Сьогодні ми будемо разом вибирати електричну м'ясорубку, яка стане вашою вірною помічницею і ізбавітельніцей від тяжкого кухонного праці. Ми розповімо вам про основні характеристики цього дива техніки, розглянемо кращих виробників електричних м'ясорубок, а в кінці (на солодке!) Ви дізнаєтеся про найстрашніших помилки, які люди можуть зробити, підходячи до покупки цього складного технічного приладу необдумано.

Головні критерії вибору

Увійшовши в сучасний магазин побутової техніки, ви можете відчути себе прибульцем на іншій планеті: так багато буде навколо вас різномастих апаратів, в призначеннях і функціях яких, здається, не розібрався б сам Ціолковський. Не переживайте: ми почнемо з основних критеріїв вибору бажаної м'ясорубки, від яких можна буде відштовхуватися.

потужність

Виявляється, не всі м'ясорубки однаково сильні! Моделі потужністю до 800 Вт чудово підійдуть для рідкого використання на кухні далеко не фанатичною господині: вони, звичайно, зможуть перемолоти і яловичину, і індичку, але часу на це піде хвилин 10-20 (в залежності від апетитів вашої родини). Електричні м'ясорубки, що володіють потужністю до 1500 Вт – це надійні роботяги, які без праці впораються з 2 кілограмами м'яса за кілька хвилин. Професійним м'ясорубок з потужністю від 1500 Вт місце на виробництві напівфабрикатів, тому якщо ви не збираєтеся цілими днями методично перетворювати величезні окосту в фарш, то переплачувати за таких монстрів немає ніякого сенсу.

надійність корпусу

Як і у випадку з іншими сучасними приладами, далеко не всі електричні м'ясорубки можуть похвалитися металевим корпусом. Зрозуміло, що виробник намагається зробити вартість продукту найбільш приємною покупцеві, але в даній ситуації надійність корпусу відіграє визначальну роль. Це як з м'ясниками: навряд чи хирлявий хлопчина з запалими грудьми довго витримає на такій роботі, а ось пашить силою і здоров'ям мужик з одного удару може свинячу тушу розрубати. Якщо ви хочете, щоб м'ясорубка прослужила вам вірою і правдою кілька років, не скупіться – купуйте модель з металевим корпусом!

міцність стали

Ріжучі ножі і шнек повинні бути виготовлені з якісної сталі. Не вірте продавцям і інструкцій – перевірте їх міцність самостійно. Зробити це досить просто. Візьміть в руки шнек і вдарте їм про гострий кут або іншу велику металеву деталь. Якщо на шнеку залишиться невелика вм'ятина, то краще поекспериментувати з іншими моделями.

Будь-яка господиня хотіла б придбати електричну м'ясорубку на кілька років – все-таки, цей предмет кухонної техніки можна віднести далеко не до нижчого цінового сегменту. Відповідно, якщо ви хочете радіти покупці, вибирайте не за красу і низьку вартість, а за якість матеріалів, з яких зроблена модель.

Додаткові можливості

Сьогодні навіть звичайні ваги мають додаткові функції, що вже говорити про електричні м'ясорубки! Якщо ви любите багатофункціональність у всьому, то цей вид техніки вас точно не розчарує! Отже, розглянемо, чим же сучасні моделі вигідно відрізняються від простих м'ясорубок минулих років.

  • Поєднання з соковижималкою порадує економних господарів, що вважають за краще всілякі прилади типу «2-в-1»: такі моделі коштують не набагато дорожче, але можуть виробляти не тільки фарш, але і свіжовичавлений сік.
  • Наявність спеціальних насадок для сосисок і домашніх ковбас – це ідеальний варіант для дружин чоловіків, які люблять пополювати (ковбаси з дичини – одна згадка про них викликає бурчання в животі!), А також для сільських жителів, які тримають худобу і готують велику частину продуктів на основі їх м'яса.
  • Наявність безлічі насадок для натирання дозволить в лічені хвилини приготувати відмінний овочевий салат або фруктовий десерт, що тане в роті.
  • Захист мотора допоможе вашій м`ясорубці не перегрітися, коли потрібно буде готувати багато фаршу. Така опція дозволить вашій кухонній помічниці функціонувати як можна довше.
  • Диски для домашньої локшини і макаронів порадують господинь, які не сприймають покупних напівфабрикатів і вважають за краще готувати все своїми руками.

Найбільш популярні виробники

Якщо ви не хочете натрапити на явно неякісну продукцію (а зробити це в магазині, спокусившись на гарний зовнішній вигляд або величезну знижку, дуже легко), то зверніть увагу на наші рекомендації, засновані на відгуках реальних покупців електричних м'ясорубок.

Найнадійнішими м'ясорубками по праву визнані моделі Philips: Вони славляться міцністю і довговічністю, безшумною роботою і найкращим співвідношенням ціна-якість. Найпопулярніші моделі: Philips HR2745 / 00 (близько 22000 рублів), HR2526 (близько 5000 рублів).

В середньому ціновому сегменті позитивну репутацію також мають фірми Panasonic, Zelmer і Bosch. Покупці кажуть про їх неймовірній швидкості переробки м'яса і кількість різних насадок.

Що стосується вітчизняних виробників, вони напрочуд тримають марку. Особливо досягла успіху компанія «Аксион», Яка випускає недорогі, але при цьому функціональні моделі (наприклад, М 31.04, М 21.03 і інші).

Є недорогі моделі і у зарубіжних виробників, таких як Supra, Moulinex, Vitesse, AEG. Однак будьте обережні: судячи з відгуків, низька ціна найчастіше означає незадовільна якість роботи.

Поширені помилки при виборі м'ясорубки

Отже, ми поступово підійшли до найцікавішого в цій статті! Про що ж шкодують покупці, розчаровані своїм рішенням? Ось рейтинг найпоширеніших помилок, які недолугий споживач може зробити при виборі електричної м'ясорубки в сучасному магазині.

Купівля м'ясорубки з пластиковими внутрішніми деталями

Більшість моделей м'ясорубок, вироблених в Китаї або інших східних країнах, можуть похвалитися дуже низькою ціною. Але хороша м'ясорубка не може коштувати дешево! Адже високоміцна сталь для шнека і ріжучих частин просто необхідна, а витрати на неї підвищать вартість і без того складного технічного приладу. Не купуйте моделі дешевше 2500 рублів – це означає, що всередині у них пластикові деталі, які швидко зламаються при прокручуванні м'яса вагою понад кілограм. У підсумку ви тільки викинете нехай і невеликі, але все-таки гроші, на вітер.

Купівля м'ясорубки без лотка для подачі м'яса і штовхача

У вашому будинку є діти? Тоді прийміть необхідні заходи безпеки. Купіть м'ясорубку з великим лотком для подачі м'яса: він зробить відстань між ріжучими частинами і вхідним отвором більше, а це необхідно для захисту дитячих пальців, які там можуть виявитися з цікавості їх володарів. Крім того, лоток дозволить проводити переробку м'яса більш гігієнічно: закінчивши приготування фаршу, ви не будете виглядати як маніяк, витирати зі столу і стін краплі крові, замітаючи сліди злочину. Також рекомендується наявність спеціального штовхача для м'яса, який не залишає зазорів, в які ненавмисно можуть прослизнути ваші покриті жиром пальці. Якщо ви не хочете травм, то краще спочатку зробити вибір на користь приладу, в комплектації якого є і штовхач, і лоток.

Купівля м'ясорубки з низько розташованим вихідним отвором

Звичайно, покупка невеликої компактної м'ясорубки – це велика спокуса: вона не буде багато важити, та й зберігати її набагато зручніше, ніж габаритний апарат. Однак, маленькі за розміром моделі мають низько розташований вихід, з якого на піддон падає фарш. Якщо у вас буде великий обсяг м'яса, вам доведеться весь час знаходитися поряд з працюючим приладом, щоб не допустити падіння фаршу на підлогу з переповненого піддону. Для великої родини потрібна техніка з високо розташованим виходом, під який може поміститися об'ємна посуд.

Сподіваємося, наші поради допоможуть вам зробити правильний вибір, яким в подальшому ви будете пишатися. Не економте на електричній м'ясорубці – ось головна порада.